maandag 8 juni 2015

De geur van oude kaas


Terwijl het seizoen als een opdrogende kreek naar het einde leek te kabbelen, bleek ome Sepp mijn column te hebben gelezen. Geheel onverwacht was daar ineens de raclette-bom welke nog steeds schokgolven en straling afgeeft. Inmiddels staat de toewijzing van het WK van 1934 zelfs ter discussie, en is het voor wat betreft de FIFA simpel: ze trekken hun stralingspak aan en vliegen een regiment schoonmakers in, of ze kiezen Platini als nieuwe voorzitter en alles blijft zoals het was, inclusief het verbod op videoarbitrage, waardoor de Champions League finale andermaal een farce werd. 

Voor wie niet weet wie Platini precies is en waar hij voor staat, kijk gerust de beelden van de Europa Cup 1 finale van 1985, waarbij 39 doden en 600 gewonden vielen. De juichende Juventus speler die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte is diezelfde Platini, die nog steeds volhoudt es nicht zu habe gewusst. Hij was de enige.

Wie es auch nicht mehr wusst is onze Guus. Enkele Jaren geleden liet hij zich een beetje nip-tucken in Zuid Korea, daar doen ze het gratis voor Guus, maar het heeft er alle schijn van dat ze in plaats van zijn gezicht en haar zijn hersens een lift en kleurspoeling hebben gegeven. Elke wedstrijd weer wordt het onbegrijplijker dat deze man nog steeds op de bank zit. Het is wat dat betreft de FIFA in het klein. Of de hele staf een onbeperkte vakantie aanbieden, of Danny Blind het laten overnemen, zodat alles blijft zoals het was. Maar ja, de voorzitter heeft hem aangesteld ten koste van Koeman, dus als hij Hiddink wegstuurt, moet hij zelf ook naar het arbeidsbureau.

Mij maakt het niet zoveel uit, Nederland of de VS, maar het schijnt dat er hele discussies woeden in den Lage Landen. Het lijkt mij tijdverspilling, zolang Hiddink er zit gaat het niet beter worden. 

Vraag maar aan de Ieren, die na het mislopen van het WK 2010 door een handsbal van Fransman Thierry Henry miljoenen van de FIFA kregen om de zaak vooral niet aanhangig te maken. Het gerucht gaat dat ze aardappelen van dat geld hebben gekocht.

Terwijl dagelijks nieuwe feiten aan het licht komen als een lading pus uit een versgeknepen puist, wacht iedereen af wat er gaat gebeuren.  Zelfs de WK’s van 2018 en 2022 staan op losse schroeven, indien wordt bewezen dat ze zijn gekocht. Poetin’s FBI obsessie zal hem tot duistere daden leiden die de import van Iraanse olie doet verbleken.

Het gerucht gaat dat hij forse investeringen in de raclette-industrie overweegt, kennelijk vindt hij de luchtjes van met name de oude, overbelegen soorten het lekkerst, omdat ze zo fijn in je maag rondklotsen, extreem rechtsdraaiend melkzuur.

De reactie van Qatar laat zich eveneens makkelijk raden indien hen het WK wordt ontnomen, die kopen enkele miljoenen Chinese gastarbeiders die vervolgens het Qatarese leger van elan zullen gaan voorzien. Ze wilden eigenlijk Nepalezen, maar die sterven al dagelijks, bouwend aan de WK stadions, waardoor er een tekort is ontstaan.

Hoe dan ook, los van de Copa America en de Gold Cup beloofd het een hete, maar vooral stinkende zomer te worden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten