maandag 14 september 2015

Doe ff lekker normaal

(c) thegreensoccerjournal.com                                                      Twitter account Gvanderwiel


Dat Gregory van der Wiel bij zijn club niet aan spelen toekomt is niet zijn schuld. Dat de bondscoach hem desondanks toch opriep tekent het fabuleuze inzicht van de nieuwe keuzeheer, en dat Van der Wiel twee keer opzichtig faalde is niet zijn schuld, hij deed immers niets verkeerd, dat is wat de media er van maken. Hij stond goed en kon het ook niet helpen dat zijn ploeggenoten door het ijs zakten. als rechtsback kun je het elftal immers niet op sleeptouw nemen, hè.

Zijn sliding tegen IJsland was zo slecht dat het niet alleen een penalty kostte, ook zijn tatoeages zijn van schrik van zijn armen gevallen en liggen als langgerekte vegen op het veld. Daarom hebben de makers van FIFA '16 ze niet in het spel afgebeeld, waarop Gregory een verontwaardigde tweet verstuurde. Greggie is 27, deelt in Parijs de kleedkamer met Zlatan, Cavani en wat andere dure jongens, maar wanneer zij het veld oplopen voor weer een potje in de overgewaardeerde Ligue 1, neemt Greg gezellig plaats op de bank, alwaar hij twee maal 45 minuten zijn plakplaatjes bestudeert, omdat er op het veld alleen iets gebeurt als Ibrahimovic de bal heeft. Hoewel Greg Zlatan van vele bruikbare voorzetten heeft voorzien hoort hij er momenteel niet meer bij. Er zijn betere aangevers, die ook nog eens kunnen verdedigen zonder penalty's te veroorzaken.

Tijdens zijn actieve carrière had Clarence Seedorf al een heel team helpers om zich heen, omdat hij naast voetballen ook nog tal van andere projecten runde. Het inspireerde collega voetballers hetzelfde te doen. Maar Clarence is een zondagskind, Niet alleen op het veld succesvol, maar ook daarbuiten, en zelfs hij slaat wel eens de plank mis, wat dat betreft is het net een mens. Desondanks maakt zijn gave tot multitasken  vele vrouwen jaloers. Greg doet ook graag wat naast de voetballerij, maar zoals veel van zijn collegae ontbreekt het hem een beetje aan het hebben van een evenwichtig zelfbeeld. Daarom vindt hij zijn tattoo's belangrijker dan zijn sportieve prestaties.

Vandaag de dag worden voetbalouders, jawel, woord van het jaar 2015, bijgestaan door psychologen om te voorkomen dat zij zoonlief van 7 jaar aanmoedigen om die irritante middenvelder van de vijand zijn tanden onverdoofd te verwijderen, of te gaan frisbeeën met diens knieschijven. Dat is ongewenst gedrag, zo zegt men in de maatschappij. Voetballers vertonen eveneens ongewenst gedrag, maar dat maakt hen kleurrijk, en authentiek.

In andere takken van sport zie je niet alleen videoscheidsrechters, maar ook mentale begeleiding. Vandaag de dag is sport een dermate grote amusementsindustrie dat de overgang van ballen op het pleintje, waar dat ene meisje zo lief knipoogt, naar spelen in volle stadions waar groupies je na afloop met open benen ontvangen en je nieuwe vrienden in lange rijen klaar staan om jouw geld te verbrassen, niet voor iedereen even makkelijk verteerbaar is. Desondanks weigert de voetbalwereld te moderniseren. Blatter verdwijnt, Platini komt, en daarmee blijft alles bij het oude.

Vervelend voor waterdragers als Van der Wiel, die  denken dat ze goed zijn, en dat het iemand ook maar iets kan schelen dat zijn Disney plakplaatjes niet in de game te zien zijn. Hij zou gebaat zijn bij iemand die hem duidelijk maakt dat het mede-veroorzaken van een lange vakantie komende zomer iets is om zich druk over te maken. Bij voorkeur iemand bij zijn club.

Voordat Manchester United mijn vriend Cristiano wegplukte uit Portugal, wisten zij wat ze in huis haalden. Een clubman werd maar met één taak belast: die gekke narcist in toom houden, en altijd voor hem klaarstaan, met raad en daad. Nadat hij naar Madrid vertrok mocht hij op eigen benen staan, en twee seizoenen lang was hij de meest gehate speler uit La Liga, waarna hij zichzelf weer hervond. 

Dat laatste zal Van der Wiel pas lukken als hij doorheeft waar hij in de pikorde staat. CR7 heeft ruim 37 miljoen volgers op Twitter, Zlatan 3,1 en Greg? Die heeft er wel 480 duizend de helft van ploeggenoot Cavani. Kortom, Greg is een grote meneer in het mondiale voetbal, en wie dat niet snapt, heeft zelf hulp nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten